Hjort fra "Kalveskogen"

Hjort fra "Kalveskogen"

Hjort fra Storegra Gård

På Storegra har vi drevet med hjorteoppdrett i snart 30 år. I eldgammel eikeskog på Tjore finner man et område kjent lokalt som «Kalveskogen». Navnet speiler hvordan skogen historisk ble brukt til dyrehold og for å komme over “vårkneipen”.

Mangfold

Hjortefarmen består av 160 mål inngjerdet lauvskog og beiter samt et sortering- og håndteringsanlegg. Dyrene er utegående hele året og spiser av et bredt naturmangfold til fordel for dyrets helse, velvære og kvaliteten kjøttprodukter.

Samarbeid

Siden starten har vi hatt tett samarbeid med Mattilsynet og Jens Eide slakteri for å få til et anlegg som tilrettelegger for dyrevelferd og trygg drift, samt avliving av dyr. Hjortene blir «håndtert» vanligvis 3 ganger i året, i samarbeid med veterinæren, og samarbeidspartner Midt-Tjore gård tar det daglig ettersyn. Med dette blir dyrene vant til håndtering og mer sosiale som gjør det lettere å kontrollere bestandens velvære og holde øye etter skade eller sykdom.

Kvalitetsprodukter

Hjortekjøtt er kjent for å være en mager delikatesse og noe av det sunneste kjøtt man kan velge. Kjøttet inneholder et høyt nivå Omega-3 fettsyrer og minimalt med kolesterol som gjør det til et sunt kilde for protein, jern og andre vitaminer og mineraler som er viktig for næring.

På Storegra er kvalitet alltid i fokus og fordelen med å avlive hjemme på gården er betydelig mindre stress for dyret og bidrar til den fantastisk smak på hjortekjøtt fra Storegra. Under tilsyn av Mattilsynet blir hjorten ført gjennom kjent omgivelser og slaktet humant av profesjonelle slaktere fra Jens Eide Slakteri. Vi slakter unge, friske halvannet åringer og noen litt eldre hinder og her er det kjøtt kvalitet på det høyeste uten preg av stress eller brunst som man ofte kan bemerke i viltkjøtt.

Kjøp halvhjort i kasse

Vi slakter en gang i året på vintertid mellom slutten av november og begynnelsen februar. Derfor anbefaler vi å kjøpe halv hjort på kasse, for å fremme hele dyret og sikre seg hjortekjøtt fram til neste sesong. Hvis ikke man har plass i fryseren så har vi mindre kasser med gryte/brasseringskjøtt, edle deler og kjøttdeig. 

Vi anbefaler hjortekjøtt sterkt til grill sesongen, likeså til gryteretter på høst og det er et bra alternativt til svin, biff eller kylling i taco og fajitas. En annen fordel med hjortekjøtt er at det kan holdes lenge på frys…minst 3 år, hvis ikke mye lenger.

Bestill gjennom nettbutikk og hent på gården, eller hold øye oppe på deres nærmeste REKO-ring på Sørlandet. Meld dere på nyhetsbrevet eller følg oss på Instagram og Facebook for varsling om tilstedeværelse på REKO-ringene.

Tilbake til bloggen